top of page

Duurzaamheid

Duurzaamheid is geen trend meer,

het is een deel van de realiteit geworden, ook op Gazon.

Gazon staat voor groene gezelligheid en lief zijn voor de natuur.

Daarom dat wij duurzaamheid zoveel mogelijk proberen te integreren in onze zomerbar. 

Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Lees dan gerust verder!

Herbruikbare rietjes en potjes

Om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, proberen we dit thema ook door te trekken tot in de food & drinks. Zo werkt Gazon met herbruikbare rietjes en herbruikbare potjes. Dit is al een grote afvalpost die wegvalt. 

De bamboo rietjes zijn niet alleen duurzaam, maar ook heel hip en trendy. Graag zelf een cocktail met een bamboo rietje drinken? Gazon is the place to be!

GW 1.jpg
GW 2.jpg

Too Good To Go

Too Good to go is een app ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Wanneer er op het einde van een Gazon dag nog eten over blijkt te zijn, wordt dit aangeboden via de app van Too Good to Go. Mensen die graag een pakketje lekkers afhalen voor een verlaagde prijs, kunnen zich registreren via de app en kunnen diezelfde dag nog genieten van een lekkere Gazon maaltijd, bereid door onze chef. Zo gaat er geen eten verloren én maken wij nog enkelingen gelukkig met onze creaties. 

80 bomen geplant met Davai dumplings

Davai dumplings is een jonge en Gentse leverancier van plantaardige dumplings. Per 100 verkochte dumplings plantten Maybritt en Ruslan van Davai deze zomer één boom. 

De Davai dumplings werden voorbije zomer aangeboden op Gazon, en vielen erg in de smaak bij onze Gazonners. Door de verkoop van de lekkere dumplings op Gazon, zijn er maar liefst 270 bomen geplant! Hiervoor werken ze samen met een organisatie die op kritieke plekken in de wereld bossen gaat aanleggen. De verkoop van de dumplings op Gazon maakte de wereld dus weer een beetje groener. 

GW eten 4.jpeg
GW eten 1.jpeg

Ruim veggie & vegan aanbod

Deze zomer breiden wij ons veggie en vegan aanbod uit, zodat iedereen kan genieten van al het lekkers op Gazon. 

Zo zal je onder andere kunnen genieten van de vegan flatbread met hummus of baba ganoush. Ook de vegan bites en de veggie mozzarella sticks staat dit jaar op onze kaart. Deze toppers, en nog veel meer maakt onze chef met veel plezier klaar voor onze Gazonners. 

Op 8 juli zetten we onze veggie en vegan gerechten in de kijker op onze vegan/veggie night @Gazon. Allen daarheen!

Cozy stadstuin

Gazon is hét voorbeeld dat een stadstuin gezellig én groen kan zijn. We tonen onze bezoekers de mogelijkheden van een stadstuin. 

Ook hebben we sinds dit jaar een kruidenbak, die een vaste waarde van Gazon vormt. De kruiden die we daar laten groeien, worden allemaal gebruikt door onze chef in de Gazon keuken. Op deze manier tonen we aan dat een kruidentuintje ook fun en makkelijk kan zijn. 

Gazon tuin 2.jpeg
Gazon regen.jpeg

Van regenwater tot toiletwater

Het regenwater dat in de maanden voor (en tijdens) Gazon valt, wordt via een regenput opgevangen en bewaard. Dit regenwater wordt ingezet als water toestroom naar de toiletten. 

Op deze manier maken we optimaal gebruik van de regenachtige dagen en verminderen we ons waterverbruik op Gazon. 

bottom of page